Regler og lovgivning

For mange af vores brugere, kan det være en stor mundfuld at skulle ud og undersøge regler og lovgivning ved brug af el scooter.
Vi har derfor gjort det nemt, ved at samle alle relevante regler og love på én overskuelig side.
Du skal blot trykke på et af spørgsmålene herunder, så folder der sig et svar ud.

Skal man have kørekort for at køre på en el scooter?

Nej, du skal ikke have kørekort, og der er ligeledes intet krav til alder, det vil sige man må betjene en el scooter uanset om man er 12 eller 90 år gammel.

Hvad med forsikring?

Da en El Scooter lovmæssigt går ind under samme kategori som en cykel, vil din normale indboforsikring i langt de fleste tilfælde dække, dog kan det være en god ide at kontakte dit forsikringsselskab, så du er sikker på at du er forsikret korrekt ved eventuel skade, tyveri eller hærværk.
Da en el scooter i langt de fleste tilfælde går ind under indboforsikringen, slipper man i næsten alle tilfælde for at skulle tegne en ekstra forsikring.

Hvor må man køre på elscooter?

Hvis du kører 0-6 km/t anses du for at være gående, og du vil derfor lovligt kunne bruge din el scooter i supermarkeder, butikker, fortove, gågader samt i butikscentre.

Hvis du kører mellem 6-15 km/t så vil det svare til det samme som hvis du brugte en cykel. Du skal derfor køre på cykelstien, i rabatten/vejkanten eller ude på vejen hvis der ingen cykelsti eller rabat er.

Er der krav til lygter?

Her anses El Scooteren også på samme måde som en cykel, og det er derfor påbudt at have lys på sin el scooter i lygtetændingstiden, ellers er der ingen krav. Alle Berg komforts El Scootere kommer med lygter, både foran, bagved og i siderne, så du trygt kan benytte din el scooter efter mørkets frembrud.

Hvor hurtigt må el elscooter køre?

Det er et krav, at en el scooter maksimalt må køre 15 km/t hvilket er mere end tilstrækkeligt for langt de fleste brugere.

Skal man betale vægtafgift eller andre skatter?

Nej – Der er ikke nogen afgifter eller skatter forbundet med at køre på en el scooter, hvilket gør det til et af de billigste transportmidler at køre på.

Skal man bruge hjelm eller andet sikkerhedsudstyr?

Der er intet krav fra myndighedernes om at benytte hjelm eller sikkerhedsudstyr, når man kører på en el scooter.

Brug for hjælp?

Vi står altid til rådighed for dig, hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp – vi er kun et opkald eller en email væk.

Bestil gratis fremvisning

 

Vi elsker at vise vores fine el scootere frem, og kommer gerne hjem til dig og fremviser dem. Du er naturligvis også velkommen i vores showroom i Silkeborg. Udfyld formularen, så ringer vi og aftaler en tid til en helt gratis og uforpligtende fremvisning, enten hjemme hos dig eller hos os. Vi har mulighed for at medbringe flere forskellige modeller, og vi har helt sikkert en der passer perfekt til dig.
Du kan også bestille en fremvisning på tlf. 71 96 95 99